Achetez des livres de Richard Wurmbrand

Vous pouvez acheter ces livres:
• Rue des Juifs
• La femme du Pasteur
• Si j’avais trois minutes
• Croire pourquoi

Prix 20 $ plus 10 $ de frais poste et de manutention, pour chacun de ces titres. Téléphonez au 450-967-7792

Faites un Don maintenant !

Vous pouvez effectuer un don de (minimum 20,00 $ s.v.p.) à l’Aide aux Églises Martyres en cliquant sur le bouton PayPal « Faire un don » ci-dessous.

Calendrier

août 2020
L M M J V S D
« Avr    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Chemarea unei Nunți de Aur

Chemarea unei Nunți de Aur

Un eveniment ziditor ce ne cheamă la conversiune interioară :

Celebrarea Nunții de Aur a Prea Cucernicului Protoporezviter
Radu Roșcanu, cu cinstita Protoprezviteră Stela Roșcanu

Ne-am adunat cu toții spre slăvirea Atotputernicului nostru Dumnezeu, mulțumindu-I pentru harurile Sale revărsate asupra noastră. Cu această ocazie ii cinstim pe sărbătoriții noștri dragi, Prea Cucernicul Protoprezviter Radu și Cinstita Protoprezviteră Stela, care își sărbătoresc azi Nunta de Aur. Sfânta Biserica acceptă, cu iubire, să dea un suport eclezial aniversării acesteia purtătoare de sens și de semnificativă și duioasă importanță pentru noi, pentru toți.

Da, e Nunta lor de Aur. Aurul este suportul valorii. E simbolul purității. Extras din adâncurile pământului cu trudă omenească, el închipuie deasemenea durata statornică a căutării virtțtilor mântuitoare. În aur se exprimă bogăția neamurilor. Aurul Moldovei lui Ștefan, aurul Țării Românești, a lui Neagoe Basarab, a fost – la modul simbolic dar și la modul real – soclul măreției de odinioară a Țărilor românești.

Nunta de Aur este un eveniment prețios pentru acei ce se învrednicesc să o serbeze. Ea evocă valoarea sigură a vieții frumos trăite a doi soți care s’au iubit o jumătate de veac.

Să celebrăm deci împletirea filocalică a două vieți frumos și bine trăite.

Prea Cucernicul Protoprezviter Radu și Cinstita Protoprezvitera Stela s’au căsătorit în anul 1960. Acești români excepționali și intelectuali de cinste au crescut trei băieți – Marius, Gelu și Horia – în spiritul dragostei față de Dumnezeu și de țară. De educația lor, părinții s-au ocupat intens. Bunicii, de pioasă amintire, cât au trăit, le-au insuflat și ei nepotilor, dragostea curată față de meleagurile unde cu toții au văzut lumina soarelui. Cei trei feciori, cu soțiile lor, au zămislit șapte nepoți – șase băieți și o fată.

Nașii simbolici ai cuplului sunt Prea Cucernicul Joseph Sedra și prezvitera Samia, creștini ortodocși cu înaltă conștiință de omenie și de iubire creștinească.

A vorbi despre sărbătoriții noștri, înseamnă a vorbi despre duhul iubirii, de țara și de oamenii ei. Inseamnă a vorbi deasemenea despre bucuriile și suferințele trăite de dânșii în patria de origină, despre credința lor – comoara cea mai de preț a viețuirii lor – atât în România, cât și în străinătate.

Azi trăim cu toții, in fapt, rememorarea logodnei și cununiei sărbătoriților. Dar, mai ales sfânta impărtășanie solemnă din ziua următoare, în cadrul Dumnezeieștii Liturghii,, va desăvârși modul reînnoirii simbolice a legămintelor logodnei și nunții sărbătoriților.

Această logodnă și nuntă au avut loc acum o jumătate de veac în condiții de prigoană comunistă. Reînnoirea lor acum, în libertate, este pentru noi toți chemarea de a urma exemplul vieții bine trăite a soților sărbătoriți.

La mulți și fericiți ani, dragi sărbătoriți! Să sărbătorim cu veselie și nunta voastră de diamant! Dumnezeu, Unul în Sfânta Treime, să vă binecuvânteze cu harurile Sale bogate.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>